Top 5 – Stedentrips – dichtbij huis

Bijna elk jaar doe ik een stedentrip. Het is een leuke en ontspannen manier om er even tussenuit te zijn. Je hoeft namelijk helemaal niet ver voor een leuke stad en je hebt dan vaak ook aan een paar dagen genoeg. Welke steden ik het leukste vind voor een stedentrip dichtbij huis deel ik graag met je.

1.     Moskou

Nog toen ik erg jong was wilde ik ooit een bezoek aan Moskou brengen. Waarom wist ik eigenlijk niet maar het was een stad die erg tot mijn verbeelding sprak. En eindelijk was het dan zover. Anderhalf jaar geleden maakte ik een combi stedentrip naar Moskou en Sint-Petersburg. Wat heb ik genoten van de dagen in Moskou! Ineens stond ik op het Rode Plein vlakbij het Kremlin en de Basiluiskathedraal. Moskou is een stad met veel verschillende bezienswaardigheden. Tip: neem zeker de metro! Niet zozeer omdat het per se nodig is om alles te kunnen zien wat je wilt maar om de mooie stijl van de diverse metrostations.

moskou

moskou

2.     Rome

Rome is een van mijn favoriete Europese steden. De sfeer die in deze stad hangt is zo uniek en relaxt. Rome is een soort openluchtmuseum, veel van de bezienswaardigheden kan je gewoon bekijken zonder entree te hoeven betalen. Rome staat vol met prachtige gebouwen en heeft mooie pleinen met nog mooiere fonteinen. Naast alles wat je kan bewonderen kun je ook nog eens volop genieten van het voortreffelijke eten. Ga genieten aan een van de pleinen, bestel een echte Italiaanse pizza en neem tiramisu als dessert.

rome

rome

3.     Londen

Een korte vlucht of een ritje met de trein, Londen is vanuit Nederland gemakkelijk te bereiken. Als je naar Londen gaat moet je wel rekening houden met stevige prijzen. Londen is namelijk geen goedkope bestemming maar wel een mooie. Met mooi weer is het zeker de moeite waard om de metro te laten voor wat deze is en te voet de stad te verkennen. Je ziet namelijk veel meer en kan beter genieten van de Engelse sfeer die de stad kenmerkt. Welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen lees je in de blog ‘Stedentrip Londen – de beste Londen tips!’

londen

4.     Praag

Praag is een oude stad met een bijzondere architectuur. De stad staat vol met historische kerken, stadspoorten en paleizen. Loop over het oude stadsplein en bewonder de astronomische klok of breng een bezoek aan de Joodse wijk. Praag heeft een prima netwerk aan metrolijnen en op die manier reis je gemakkelijk door de stad. Een absolute must do is een wandeling over de Karelsbrug naar de oudste wijk van Praag, mala strana.

praag - karelsbrug

praag

5.     Amsterdam

Voor een leuke trip hoef je het land niet uit. Jaarlijks brengen miljoenen toeristen een bezoek aan de bekendste stad van Nederland. De Amsterdamse grachten, het Anne Frank huis en de fabriek van Heineken zijn nog maar een aantal trekpleisters van deze wereldstad. Breng je een weekendje door in Amsterdam is een ding zeker, je hoeft je niet te vervelen! Wil je niet de hoofdprijs betalen voor een hotel? Verblijf dan net buiten Amsterdam, met de trein of metro ben je namelijk zo in het centrum.

amsterdam

Heb je een aanvulling op deze top 5 stedentrips? Laat het weten in een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *