lakelouise
North America

5 mooiste meren van West-Canada

Bij Canada denk je aan de mooie natuur. Als je Canada invoert in een willekeurige zoekfunctie kom je de meeste mooie foto’s tegen. We zijn in Canada geweest maar hebben alsnog maar een heel klein deel van het land gezien. Een rondreis door het westen van Canada was echt geweldig. Omdat de meren van Canada echt heel mooi zijn zal ik de mooiste die we gezien hebben met je delen.

Moraine Lake

Moraine Lake is een van de twee bekendste meren van Canada. Het meer ligt in het Banff National Park. Het water is zo helder en heeft een geweldige blauwgroene kleur. Het water in dit meer is zuiver gletsjerwater. Je kan mooie wandelingen rondom het meer maken. Een leuke ervaring is om een kano te huren en het meer op te gaan.

morainelake

Lake Louise

Het tweede meren in het Banff National Park is Lake Louise. Dit meer is het meest gefotografeerde meer van Canada. Het meer was zelfs ooit het symbool van het 20 dollerbiljet. Ook bij Lake Louise kan je goed wandelen, kanoën of hang je blote voeten even lekker in het frisse water. Ga je naar het meer? Zorg dan dat je op tijd bent om de ergste drukte voor te zijn.

lakelouise

 

Horseshoe Lake

Horseshoe lake is helemaal niet zo bekend maar is zeker de moeite waard om te gaan zien. Dit meer ligt in Jasper N.P. Omdat het geen standaard toeristische attractie is kan je dit meer wel zien als een verscholen juweel. De paden naar het meer zijn niet heel goed onderhouden maar het meer is goed te bereiken. Je ontspant hier aan de drukte en kan optimaal van de prachtige omgeving genieten.

horseshoelake

Lake Edith

Dit meer ligt net buiten Jasper. Zoals veel meren in Canada is ook dit meer gevuld met gletsjerwater. Rondom dit meer zien een aantal mooie trails aangelegd. Bij dit meer is het redelijk rustig een naast het huren van een kano kan je hier ook je balans trainen op een paddle board.

Lake Edith

Clearwater Lake

Het Clearwater meer is een van de 6 meren in het Wells Gray Provincial Park. Wells Gray P.P. is een park dat tijdens een 3-weekse rondreis vaak wordt overgeslagen. Dat is echt jammer van het park biedt zoveel moois. Onder andere het Clearwater Lake. Vooral aan het einde van de dag is het hier prachtig om de zonsondergang te bekijken.

Clearwater Lake

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *