Wandelen op Corsica

Corsica is bij uitstek een eiland om te wandelen. Er zijn veel goed aangegeven wandelroutes. Van eenvoudige wandelingen tot meerdaagse tochten. Hou je van wandelen dan ben je op Corsica op de juiste plek.

GR20

De bekenste route is de GR20, deze route doorkruist het eiland van noord naar zuid. De GR20 wordt ook wel de zwaarste wandelroute van Europa genoemd. Natuurlijk hoef je niet de volledige route te doen. Je kan ook gewoon een etappe kiezen als je daar zin in hebt.

Monte Cinto

De reden dat ik naar Corsica ben gegaan is de Monte Cinto. Met een hoogte van 2706 meter is de Monte Cinto de hoogste berg van Corsica.

Het dorpje Calacuccia is een goede uitvalbasis om deze pittige wandeling te maken. We verbleven in het kleine hotel L’Acque Viva. Met een prachtig uitzicht vanaf het balkon kom je al in de juiste stemming.

IMG_2672

De dag van de wandeling staan we vroeg op. Helaas zijn de weersvoorspellingen niet zo gunstig. We zijn dan ook eigenlijk nog net iets te vroeg in het seizoen. Toch pakken we onze kans en gaan ervoor.

Vanuit Lozzi beginnen we aan de intensieve wandeling. De eerste 7,5 km zijn ook met een terreinwagen te doen. Deze hebben we niet dus dan maar te voet. In de nacht ervoor heeft het gesneeuwd. Het witte landschap is prachtig maar voor de beklimming niet handig.

DSCN6660

Na een tijdje wandelen komen we aan bij Refuge de L’Ecru. Deze hut ligt op een hoogte van 1667 meter. De hut is open en biedt ons een prima plek om even iets te eten en te drinken.

Na de korte stop vervolgen we onze weg. Via veel losliggend gesteente banen we ons een weg omhoog. Af en toe is het door de besneeuwde stenen lastig om op het juiste pad te blijven. Gelukkig wijzen de steenmannetjes ons de weg.

DSCN6693

Na een tijdje klimmen en klauteren begint op een hoogte van ongeveer 2100 meter het weer om te slaan. We besluiten geen onnodige risico’s te nemen en besluiten aan de afdaling te beginnen.

DSCN6670

Helaas is het ons dit keer niet gelukt om de top van de Monte Cinto te halen. Wel hebben we een prachtige wandeling gemaakt en genoten van alle uitzichten.

DSCN6688

Een ding is zeker. Wij gaan hier nog een keer terugkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *