teide
Europe

Teide op Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarischa eilanden. Midden op het eiland ligt het Teide nationale park. Het nationale park staat op de werelderfgoedlijst en is vernoemd naar de grootste vulkaanberg van Tenerife.

DSCN7613

Tijdens onze vakantie op Tenerife verbleven we 3 dagen in het nationale park. Het Paradores hotel ligt vlakbij de Teide en is een ideale uitvalbasis om het park te verkennen. Naast het hotel zit een klein restaurantje maar het aanbod is niet bijzonder. Is dit de plek waar je gaat verblijven zorg dan je wat te eten hebt ingeslagen voordat je naar het park gaat.

De Teide is 3718 meter hoog. Als je niet wilt lopen naar de top kan je ervoor kiezen om met de kabelbaan te gaan. De kabelbaan gaat regelmatig. Van te voren tickets kopen is wel aan te raden want het is er erg druk. DSCN7720

In nationaal park del Teide kan je echt uren wandelen. Er zijn diverse routes aangegeven. Een aantal ervan hebben als startpunt het Paradores hotel.

Loop verschillende routes en wandel langs mooie rotsformaties, lavavelden en zandheuveltjes. Een aanrader is om naar de top van de Guarjara te wandelen. Deze berg is 2718 meter hoog en het pad is prima te lopen voor iedereen die een goede conditie heeft.

DSCN7687.JPG

Wil je geen hele middag onderweg zijn kies er dan voor om wat dichter bij het hotel te blijven.

Bewonder bijvoorbeeld de Roque Cinchado met op de achtergrond de Teide. Of rijd met je auto naar een van de uitzichtpunten in het park.

DSCN7566

Veel wandelplezier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *