Parijs
Europe

Stedentrip Parijs

Een paar dagen Parijs is erg leuk om eens te doen. De stad van de liefde staat bij velen op de wishlist… en terecht. In Parijs hoef je je geen moment te vervelen. En het mooie is dat je vanuit Nederland met de trein in een paar uur midden in Parijs bent.

De Eiffeltoren

De Eiffeltoren is het icoon van Parijs. Als je in Parijs bent dan kan je deze bezienswaardigeheid niet missen. Koop een ticket en neem de lift naar boven. Vanaf de Eiffeltoren heb je namelijk een prachtig uitzicht over de stad. Ga wel vroeg in de ochtend om zo de lange rijen voor te zijn.

DSCN4200

Museum het Louvre

Het Louvre is het bekenste museum van Parijs. Het Louvre is te herkenenen aan de iconische glazen pyramides. De ene helft is zichtbaar vanaf het plein. De andere helft is binnen in het museum te aanschouwen. Het Louvre is erg groot en als je geen echte kunstliefhebber bent, maak dan een selectie van de collecties die je wilt zien.

DSCN4112

Champs-Elysees

Hou je van winkelen dan moet je op de Champs-Elysees zijn. Een mooie laan waaraan luxeuze winkels, leuke restaurantjes en zelfs een bioscoop gevestigd zijn. Je kijkt hier je ogen uit. Ga je hier winkelen? Neem dan wel een goed gevulde portemonee mee. Wil je een goed beeld krijgen van de Champs-Elysees? Koop dan een ticket bij de Arc de Triomphe zodat je naar boven mag lopen. Vanaf de balustrade heb je een goed uitzicht op deze bekende laan.

DSCN4212

Paleis de Luxembourg

Wil je een beetje rust in het drukke Parijs? Breng dan een bezoek aan Palais de Luxembourg. Het paleis zelf kan je niet bezoeken maar de omliggende tuin is prachtig. Jardin de Luxembourg is eigenlijk geen tuin maar een volledig park. Je kan hier heerlijk rondwandelen of lekker tot rust komen.

DSCN4267

De Moulin Rouge

De Mouline Rouge ligt in de wijk Montmarte en is een nachtclub waar je nog steeds shows kunt zien. De nachtclub doet zijn naam eer aan want op het dak staat werkelijk een kleine rode molen.  Van binnen heb ik de Moulin Rouge niet gezien maar het is leuk om de club te bekijken als je in de buurt bent. Het is ten slotte toch een van de beroemste plekken van Parijs.

DSCN4252

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *