londen
Europe

Stedentrip Londen – de beste Londen tips!

Een stedentrip naar Londen is bij veel mensen populair. Londen staat niet voor niets al jaren in de top 5 van stedentrips binnen Europa. Zelf bezocht ik Londen in februari. Uiteraard moet je het dan een beetje treffen met het weer, maar als je in Nederland woont ben je wisselvallig weer wel gewend. Je zult merken dat een stedentrip Londen niet voordelig is. Er is in Londen zoveel te zien en te doen en gelukkig hoef je niet voor alles te betalen.

Big Ben

Wie kent de grote klokkentoren van het Palace of Westminster niet? De toren wordt de Big Ben genoemd maar eigenlijk is Big Ben de naam van de grote klok in de toren. Vanuit het kleine parkje bij Parliament Square kan je de toren prima bezichtigen. Parliament Square is altijd gezellig druk, het is een verzamelpunt van toeristen. Dat is niet zo gek want naast het Palace of Westminster met de Big Ben vind je bij het plein ook de Westminster Abbey, een beeld van Winston Churchill en de Central Hall. Ook loop je vanaf het plein in een paar minuutjes naar N0. 10 Downing Street, de ambtswoning van de Britse premier.

big ben

Buckingham Palace

Een van de bekendste gebouwen van Londen! Buckingham Palace is de officiële residentie van de Britse koningin. Niet alleen het prachtige paleis trekt de aandacht van de bezoekers. Ieder dag vindt bij het paleis de ‘Changing of the Guards’ plaats. Een ceremonie waarbij de wachters elkaar afwisselen. De ceremonie is gratis te zien en is zeker de moeite waard om te bezichtigen. Tip: ga op tijd om nog enigszins vooraan te staan. Check ook de tijden en dagen want buiten het hoogseizoen (april – juli) zijn er minder ceremonies. Wanneer je een bezoek brengt aan Buckingham Palace moet je eigenlijk ook een wandeling maken door de mooie aangrenzende koninklijke parken. St. James’s Park en Green Park zijn werkelijk prachtige parken. In een drukke stad als Londen kan je in de parken prima ontspannen. St. James’s park is het mooiste park van Londen, met de afwisseling van kleurrijke bloemen en bomen, de vele watervogels en het water is het echt genieten.

buckingham palace

Londen Eye

Zoals in vele grote steden heeft ook Londen een gigantisch reuzenrad. De Londen Eye is het grootste reuzenrad ter wereld! Het reuzenrad staat aan de Thames. Een rondje in de Londen Eye duurt 30 minuten en het uitzicht over Londen is geweldig. Een ticket voor deze attracties kost wel al snel zo’n 25 euro.

londen eye

Tower Bridge

Ga je naar het oude centrum van Londen, ga dan te voet over de Tower Bridge. De Tower Bridge gaat over de rivier de Theems en is indrukwekkend om te zien. De brug ligt naast de Tower of Londen. De loopbruggen zijn op 43 meter boven het water. Wil je hier overheen lopen dan zul je je moeten inschrijven voor een tour. Let vooral goed op alle details en je zult zien hoe mooi de brug is. s ‘Avonds is de brug mooi verlicht en geeft het een sprookjesachtig gevoel.

tower bridge

Er is over Londen nog zoveel meer te vertellen. Maar heb je kort de tijd ga dan de beschreven highlights zien. Heb je zelf nog leuke tips? Deel die dan in een reactie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *