akropolis
Europe

Athene in 4 dagen

Wat zijn de absolute must sees tijdens een stedentrip Athene? De Akropolis is misschien het eerste waar je aan denkt als je Athene hoort. Athene is een prachtige stad waar je een paar dagen prima kan genieten.

Athene is de hoofdstad van Griekenland en met een paar uurtjes vliegen ben je er. Wil je er even tussenuit om te genieten dan is Athene een prima bestemming.

We verbleven 5 nachten in Athene en we hebben op een heerlijk relaxt tempo heel veel van de stad kunnen zien. Athene heeft een goed metronetwerk en alle bezienswaardigheden zijn dus prima te bereiken.  Tip: koop een metrokaartje voor 5 dagen.

Dag 1: Parlementsgebouw, nationale park en het oude olympische stadion.

Na een ontbijtje in het hotel kan je op pad. Pak de metro naar Syntagma en je stapt uit tegenover het parlementsgebouw. Het gebouw dat vroeger het Koninklijk Paleis was is nu de thuisbasis voor het parlement. Let vooral goed op de wachters in de traditionele klederdracht. Vanaf het parlementsgebouw kan je doorlopen naar het nationale park van Athene. Bij een nationaal park verwacht je misschien een megagroot park maar dat is het niet. Het park is zeker groot voor een stad als Athene en het is mooi op doorheen te lopen. In het park is het lekker rustig en je ontsnapt even aan de drukte van de stad. Als je het park doorloopt kom je uit vlakbij het oude olympische stadion. Een ticket kopen om naar binnen te mogen is zeker de moeite waard. Ben je toe aan de lunch, ga dan eten bij het Aeglie Café. Een leuk café vlakbij het oude olympische stadion.

DSCN8050

Dag 2: Akropolis, Akropolismuseum en de tempel van de Olympische Zeus.

Ga je naar de Akropolis? Sta dan optijd op zodat je de drukte voor bent. Wij waren er precies op het tijdstip dat de Akropolis opengaat en waren de ergste drukte nog voor. Op de Akropolisheuvel zijn veel overblijfselen uit de oude Griekse tijd. Het Parthenon is het grootste overgebleven bouwwerk. Tijdens ons bezoek waren ze druk bezig met de restauratie van dit indrukwekkende bouwwerk. Neem de tijd om alle informatieborden te lezen. Het geeft je absoluut een beter beeld van waarvoor alle gebouwen gediend hebben.

DSCN8074

Loop nadat je alles gezien hebt via de achterkant van de Akropolis naar beneden. Op weg naar beneden krijg je een beetje een beeld van hoe de mensen wonen. Terug beneden kan je het Akropolismuseum ook nog bezoeken. Wij deden dit maar vonden het niet echt de moeite waard. Maar goed, echte museummensen zijn we dan ook niet.

In de buurt van de Akropolis zijn er genoeg restaurantjes waar je prima kan lunchen. Geniet van het mooie weer en proef de sfeer van de stad. Na de lunch kan je te voet naar de tempel van de Olympische Zeus. Via een klein parkje loop je langs de Hadrianusboog naar het complex. De tempel van de Olympische Zeus vond ik erg mooi om te zien. De oude zuilen zijn zo immens groot. Helemaal indrukkend is het als je je afvraagt hoe dit soort gebouwen in de oude tijd gebouwd zijn.

DSCN8132

Na een volle dag op de been te zijn geweest is een aanrader voor het avondeten het restaurant Ciccus vlakbij Syntagma square.

Dag 3: Lykavittosheuvel en het oorlogsmuseum

Om überhaupt bij de kabelbaan te komen is het al een behoorlijke klim. Een flinke helling brengt je naar de ingang van de kabelbaan. De ingang is vrij klein en niet supermakkelijk te vinden. Koop je ticket en stap de kabelbaan in om naar boven gebracht te worden. Boven op de heuvel staat een klein wit kerkje. Erg kneuterig en leuk om even binnen te kijken. Beter is het uitzicht dat je vanaf deze hoogte hebt over de stad. Geniet van een koud drankje, plof even neer op een bankje en geniet! Je kan met de kabelbaan weer naar beneden. Wij hebben ervoor gekozen om naar bededen te wandelen. Een leuke wandeling en onderweg kom je nog een oude arena tegen.

20170301_103708

In de middag hebben we een bezoek gebracht aan het oorlogsmuseum. Het museum heeft een uitgebreide collectie. Loop zeker ook even naar buiten om de oude gevechtsvliegtuigen te bewonderen.

20170301_145603

Tegenover het museum is een klein parkje. Hier kan je de rest van de middag lekker relaxen.

Dag 4: Olympisch stadion, Piraeus en Plaka.

Neem de metro naar het Olympische stadion. Een dorp opzich en uiteraard veel moderner dan dat je eerder deze dagen hebt gezien. Het Olympische dorp bestaat uit diverse stadions, een zwembad en woningen. Wat jammer is, is dat alles volledig verlaten is en het lijkt alsof het complex nauwelijks nog gebruikt wordt. Zonde van alle mooie faciliteiten.

DSCN8146

Na het bezoek aan het Olympisch stadion kan je de metro nemen naar Pireaus. Wandel langs de haven en geniet van een drankje op een van de terrassen.

DSCN8178

Ga in de middag ook zeker nog even naar de wijk Plaka. Het is een supergezellige wijk. Hier zitten veel winkeltjes, restaurants, terrasjes en je kan hier prima je souvenirtjes voor thuis inkopen voordat je weer richting huis gaat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *