Kaprun
Europe

Wat te doen in Kaprun?

Kaprun zal je je misschien afvragen. Kaprun is een plaatsje in het Zell am See district in Oostenrijk. Kaprun is een geliefd skigebied. Wij gingen echter in oktober en niet om te skieen. Lees in deze blog wat je allemaal nog meer kan doen in Kaprun.

Tijdens ons verblijf in Kaprun sliepen we in het hotel Das Alpenhaus. En mooi centraal gelegenhotel met prima faciliteiten.

  • Krimmler waterval

Op zo’n 50 minuten rijden van Kaprun vind je de bekende Krimmler waterval. Via een prima begaanbaar pad kan je omhoog wandelen. Je hebt een mooi uitzichtpunt, hiervandaag valt de waterval 380 meter naar bedenen. Heb je veel watervallen gezien is deze echt niet super bijzonder maar een waterval blijft altijd mooi om te zien.

DSCN6337

  • Nationaal Park Hohe Tauern & Grossglockner.

Het nationale park Hohe Tauern wordt gekenmerkt door de Grossglockner. Deze berg is met 3798 meter de hoogste berg van Oostenrijk. Je hoeft deze berg niet te beklimmen om te bewonderen. Je kan namelijk een 48 km lange panoramische route rijden. Deze route, de Grossglockner Hochalpenstrasse leidt bijna naar de top van de berg. De route heeft verschillende mooie uitzichtpunten waar je kan stoppen om van het uitzicht te genieten.

DSCN6397

  • Eisriesenwelt Werfen

Bezoek de grootste ijsgrot ter wereld! Op een uurtje rijden van Kaprun ligt het plaatsje Werfen. Bij de Eisriesenwelt kan je de grootste ijsgrot ter wereld bekijken. Koop een ticket en je mag doorlopen naar de ingang van de grot. Je krijgt een rondleiding en er wordt verteld over de grot.

IMG_1993

Zo zie je maar. Ook buiten het wintersportseizoen kan je allerlei leuke dingen doen in Kaprun!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *