Hoogtepunten van Ierland

Op je vakantiebucketlist staat Ierland misschien niet bovenaan, maar een trip naar Ierland zou je echt een keer moeten doen. Ierland heeft namelijk zoveel moois te bieden! Het land heeft een diverse natuur, ruige zee en prachtige kliffen. Geniet van de rust, een glaasje whisky of ga voor een Guinness in een van de pubs. Overal lopen schapen en ruik je de typische geur van het hickory hout waar volop mee gestookt wordt. Ga je naar het zuidelijke deel van Ierland? Zorg dan dat je de volgende hoogtepunten niet mist.

Ierland

Burren National Park

Burren National Park is een unieke omgeving. Het is een mix van mediterraan en alpiene naast elkaar. De Burren is een uitgestrekt kalksteenplateau in het noordwesten van county Clare. De kalksteenplaten zijn bijzonder om te zien. Gevormd door ijsvorming, wind en regen zijn er diepe spleten ontstaan.

Cliffs of Moher

De Cliffs of Moher zijn misschien wel de bekendste kliffen van Europa. De Cliffs of Moher zijn spectaculair. Ze zijn wel 214 meter hoog op sommige plekken en de totale lengte van de kliffen is zo’n 8 km. Wanneer je langs de kliffen loopt is dat echt adembenemend. De rosten bestaan uit zwarte schalie en zandsteen en worden bewoond door diverse soorten vogels. Er zijn diverse wandelroutes over de kliffen die zeker de moeite waard zijn om te lopen. En lange maar zeer mooie wandeling loopt langs de kust naar O’Brien’s Tower, een oude uitkijkpost. In het bezoekerscentrum kan je een kleine tentoonstelling bezichtigen en op die manier iets meer over de geologie te weten komen.

Cliffs of Moher

Loop Head Penninsula

Loop Head is een schiereiland met aan de ene kant de rivier de Shannon en aan de andere kant de Atlantische oceaan. Rij je vanuit Kilkee naar Loop Head dan rij je over de beroemde Loop Head Drive. Wanneer je deze autoroute neemt kan je genieten van indrukwekkende kliffen, mooie zeegezichten en diverse bezienswaardigheden. Het is echt een heel divers eiland. Geen wonder dat Star Wars dit eiland heeft gebruikt voor opnames! Op het uiterste puntje van het eiland staat de vuurtoren van Loop Head. Je kan tijdens een rondleiding de toren in. Op het balkon zo’n 23 meter hoog heb je een geweldig uitzicht over de Atlantische oceaan.

Loop Head Penninsula

 

Killarney

Killarney is een van de toeristische plaatsen in het zuiden van Ierland. Er hangt ondanks de drukte wel een vrolijke en gezellige sfeer. Killarney is een ideale uitvalbasis om bijvoorbeeld de meren van Killarney op te zoeken of het Muckross House te gaan zien. Deze highlights vind je in het Killarny National Park. In het park zijn diverse oude kastelen en abdijen te zien. Echter zijn de meren van Killarney de grote trekpleister. En terecht, de meren zijn werkelijk prachtig. Ook vind je in het park een aantal mooie watervallen en kleine bergen. De foto hieronder is genomen vanaf het uitzichtpunt Ladies’ View. Killarney N.P. heeft zoveel moois te bieden dat je aan 1 dag hier bijna niet genoeg hebt.

Ladies View Killerney

 

Gap of Dunloe

Deze prachtige, door gletsjers uitgesleten bergpas moet je echt gezien hebben. Of je er nu gaat wandelen, fietsen of met de auto doorheen rijdt maakt niet uit maar ga het zien. De slingerende weg door het ravijn biedt een schitterend uitzicht op de kloof en diverse kleine meren.

gap of dunloe

Ga je naar Ierland dan zul je je echt verbazen over de mooie natuur. Geniet van de uitzichten, de frisse lucht, de ruimte en de rustige en relaxte sfeer die er hangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *