West Amerika – de 4 mooiste nationale parken.

In West Amerika liggen geweldige nationale parken. Een rondreis door het westen van Amerika blijft je altijd bij. De verscheidenheid aan landschappen is enorm. De ene dag sta je midden in de droogte en de andere dag in de prachtige bossen of canyons.  De nationale parken bieden een veelzijdigheid aan activiteiten. Van relaxen aan en van de rivieren of meren tot aan het lopen van de gevaarlijkste trails ter wereld. Deze 4 nationale parken zijn een must-see tijdens je reis door West Amerika!

 

1.     Yosemite National Park

Met meer dan 3 miljoen bezoekers per jaar is Yosemite een van de drukstbezochte parken in Amerika. Wanneer je dit park bezoekt weet je direct waarom dat zo is. Yosemtie Valley is prachtig, de door een gletsjer gevormde vallei is echt supermooi. El Capitan en Half Dome zijn de bekendste iconen van Yosemite National Park. El Capitan trek jaarlijks grote aantal klimmers die via de wanden omhooggaan. Ook de Half Dome is populair bij de avontuurlijke mensen. Wil je op de top van de Half Dome staan dan heb je wel een vergunning nodig! Wij hebben ons ingeschreven voor de loterij en hebben met geluk een vergunning weten te bemachtigen. Het eerste gedeelte van de trail is niet zo spannend, de spanning komt als je bent aangekomen bij de Sub Dome. Van daaruit is de Half Dome te beklimmen. De steile granieten wand is voorzien van kabels om je zelf omhoog te werken. Een spannende beklimming maar eenmaal op de top is het werkelijk genieten van het uitzicht! Wil je van een mooi uitzicht genieten zonder de Half Dome te hoeven beklimmen? Ga dan naar Glacier Point, een uitkijkpunt op ongeveer 1.000 meter hoogte. Vanaf dit punt heb je een spectaculair uitzicht over de vallei.

yosemite valley

half dome - yosemite

2.     Grand Canyon National Park

Het Grand Canyon national park is een van de bekendste nationale parken van Amerika en misschien zelfs wel van de wereld. Het park is echt grandioos! De prachtige rotsformaties, kliffen, pieken en steile wanden zijn echt indrukwekkend om te zien. Het zuidelijke deel van het park wordt het meest bezocht en is biedt dan ook de meeste toeristische faciliteiten. In het park zijn er een tal van prachtige wandelroutes. Zelf liepen we via de South Kebab trail via de steile wanden van de canyon naar beneden naar Phantom Ranch, de enige lodge op de bodem van de canyon. Een geweldige trail die je alleen moet doen als je superfit bent. Via de Bright Angel trail zijn we dezelfde de 13 steile kilometers weer omhooggelopen. Een ervaring om niet meer te vergeten! Uiteraard hoef je niet voor deze fysiek uitdagende trails te gaan. Je kan ook een stukje naar beneden lopen of met de auto langs de vele uitzichtpunten rijden.

grand canyon

grand canyon

3.     Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Park kenmerkt zich door de ‘hoodoos’, kleurrijke rotsformaties. Bryce Canyon ligt vlakbij het Grand Canyon National Park en worden om die reden dan ook vaak gecombineerd tijdens een bezoek. Door het park loopt een netwerk van paden waardoor het park vooral te voet het beste te verkennen is.

bryce canyon

bryce canyon

4.     Zion National Park

Zion National Park noem ik als laatste maar is zeker niet het minste park. De volgorde waarin de ik parken noem is echt willekeurig. Ga je Zion National Park ontdekken dan doe je dat waarschijnlijk vanuit het stadje Springdale. Springdale is wel erg toeristisch maar heeft een heerlijke relaxte sfeer. Een populaire wandeling in het park is de 2 km lange River Walk, de wandeling wordt door veel mensen gemaakt en in het hoogseizoen is het dan ook aardig druk. Ben je op zoek naar iets meer spanning? Doe dan de waanzinnige Angels Landing trail. De trail is niet voor iedereen weggelegd, je loopt over smalle richels en langs gigantische afgronden. Op enkele stukken kan je je vasthouden aan kabels maar die zijn niet op de volledige trail aanwezig. Angels Landing wordt gezien als een van de gevaarlijkste trails ter wereld. Enthousiast over deze trail? Ga dan wel vroeg uit bed zodat je voor de ergste massa op de trail bent. Je hoeft niet te dringen en elkaar te passeren en des te meer kan je genieten van het adembenemende uitzicht!

angels landing

hidden canyon - zion

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *