arganboom
Africa

3 mooie plekken in Marokko

Misschien denk je bij een vakantie in Marokko aan zon, zee en strand. In Marokko is het inderdaad vaak heerlijk weer en dus een prima bestemming voor als je toe bent aan wat zonnestralen. Marokko heeft echter meer te bieden. Denk aan het Atlasgebergte, mooie moskeeën en traditionele bergdorpen.

Agadir

Een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Agadir duurt zo’n 4 uurtjes. Agadir is een van de populairste bestemmingen als het gaat om een trip naar Marokko. Kies een van de vele, voornamelijk all inclusive resorts en het genieten kan beginnen. Neem je snorkelspullen mee want op veel plekken kan je genieten van de mooie onderwaterwereld.

SDC10466

Atlasgebergte

Vanuit Agadir is het zeker de moeite waard om een dagtrip naar het Atlasgebergte te boeken. Ben je een natuurliefhebben dan kan je je hier prima vermaken. Wandelen, fietsen en klimmen behoren tot de mogelijkheden in dit prachtige omgeving. Let vooral op de Arganbomen die je onderweg tegen komt. De geiten klimmen in de bomen om de Arganvruchten te eten!

SDC10683

Marrakech

Ben je in Marokko mag je de stad Marrakech zeker niet overslaan. Je kan je hier met gemak een volledige dag vermaken. Breng een bezoek aan het Bahia Paleis, de koranschool en het beroemde Djemma El Fna plein.  Struin over het plein, bezoek de bazaar en ga binnen bij een van de vele kruidenierszaakjes. Ga je lunchen? Doe dat dan bij een restaurant met een dakterras. Terwijl je geniet van een heerlijke maaltijd aanschouw je alle activiteiten op het plein.

SDC10545

Ik heb genoten van het verblijf in Marokko en zou graag nog een terug gaan om meer van het Atlasgebergte en de woestijn te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *